Έτσι και εγώ εμφανίζω πλεόνασμα...

Απο το site sofokleousin.gr ένα άρθρο που τα λέει με απλά λόγια ΟΛΑ...

Πλεόνασμα και όποιος αντέξει…
Δημοσιεύθηκε: 04 Σεπτεμβρίου 2013, 13:24 , Τελευταία Ενημέρωση: 04/09/2013, 14:11

Πλεόνασμα και όποιος αντέξει…

Όταν παρακρατείς και δεν επιστρέφεις τον ΦΠΑ, όταν δεν αποδίδεις τις ενισχύσεις και δεν πληρώνεις τις οφειλές σου, όταν – το κυριότερο - πετσοκόβεις χωρίς ίχνος ντροπής μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, ε ναι, τότε έχεις πλεόνασμα και πανηγυρίζεις. Το πέτυχες  ένα χρόνο νωρίτερα από τις προβλέψεις και μπορείς να πεις στην τρόϊκα όταν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις ότι τα πήγες καλά, γι αυτό πρέπει να χαλαρώσουν λίγο τη θηλιά.

Άλλο αν αυτοί δεν πείθονται και ζητούν εδώ και τώρα το κλείσιμο της αμυντικής βιομηχανίας με απολύσεις χωρίς αποζημίωση! Εσύ την έκανες την προσπάθεια, επιστράτευσες τη δημιουργική λογιστική που διδάχτηκες στο παρελθόν και είσαι πλέον υπερήφανος για το αποτέλεσμα. Είσαι δηλαδή σαν τον Στουρνάρα που διαπιστώνει ότι «η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο» και αγωνιά για το «εάν ακολουθείται κανονικά το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής».   

Μόνο που δεν βγήκαν με …ντουντούκες να διαλαλήσουν το πρωτογενές πλεόνασμα, κι ας είναι ένα πλεόνασμα-μαϊμού. Που δεν έπεισε ούτε τη Μέρκελ, η οποία δήλωσε ότι «η Ελλάδα δεν θα πάρει ούτε σεντ νέα ενίσχυση, αν δεν φανεί συνεπής στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων».
Οι Ελληνες πολίτες δεν θα κερδίσουν τίποτε από το υποτιθέμενο πλεόνασμα - η κυβέρνηση ξέκοψε απότομα τις σχετικές συζητήσεις. Να μην κερδίσει όμως κάτι η Ελλάδα από τους εταίρους της; Ούτε ένα νέο δανειάκι, ούτε μια παράταση αποπληρωμής; Αυτό πάει πολύ…

Τότε γιατί μαγειρεύουμε τα στοιχεία, γιατί όλος αυτός ο θόρυβος; Κανέναν, ούτε τη Μέρκελ, ούτε τον ελληνικό λαό δεν θα συγκινήσει; Ισως η πρώτη βάλει το χέρι στο ταμείο και ο δεύτερος ανταμείψει τον Σαμαρά με τη ψήφο του. Αν αντέξει μέχρι τις εκλογές...