ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!! Ένα σωστό μέτρο...

Κατ' αρχήν Καλό Χειμώνα και Καλή (Ακαδημαϊκή & Εκκλησιαστική) Χρονιά.

Διαβάστε το παρακάτω μέτρο:

Όλοι οι υποψήφιοι σε ένα ψηφοδέλτιο - Με 42% δήμαρχος από τον πρώτο γύρο

Αλλάζει το σύστημα των δημοτικών εκλογών και σύμφωνα με πληροφορίες οι αλλαγές αφορούν στις αμέσως επόμενες εκλογές του Μαΐου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή» με ρύθμιση της κυβέρνησης δεν θα υπάρχουν πια πολλά ψηφοδέλτια, αλλά μόνο δύο για όλους τους συνδυασμούς.

Το ένα θα είναι για τους υποψήφιους δημάρχους και το άλλο για όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους με αλφαβητική σειρά. Δήμαρχοι θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή όσοι συγκεντρώνουν το 42% των ψήφων, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα προκρίνονται στον δεύτερο γύρω οι πρώτοι υποψήφιοι.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή με απλή αναλογική.

Οι παραπάνω αλλαγές αυτές συζητήθηκαν στη χθεσινή συνάντηση Σαμαρά – Μιχελάκη με κύριο στόχο να απεγκλωβιστούν οι δημοτικές εκλογές από τον στενό κομματικό εναγκαλισμό.

Λέω λοιπόν ότι επιτέλους είδαμε ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΜΕΤΡΟ σε αυτόν τον τόπο.

Τα έχω ξαναπεί ότι το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ πρόβλημα όχι μόνο στις Δημοτικές αλλά σε ΟΛΕΣ τις εκλογές (πολιτικές και συνδικαλιστικές) είναι ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ εναγκαλισμός.

Για αυτό έχω προτείνει κατ' επανάληψη ότι εάν θέλουμε να αλλάξει η πολιτική ζωή ΠΡΕΠΕΙ οι εκλογές ΠΑΝΤΟΥ, αρχής γενομένης από τις συνδικαλιστικές να γίνονται με ΕΝΙΑΙΑ λίστα με ΑΤΟΜΑ και όχι κόμματα.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να δούμε ΑΞΙΑ άτομα να μας εκπροσωπούν και όχι κομματόσκυλα, καρεκλοκένταυρους, που φυσικά σαν ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ λένε Πετάει ο Γαϊδαρος ; ΦΥΣΙΚΑ πετάει...

Απ' ότι φαίνεται οι φωνές μου έπιασαν τόπο και η αρχή γίνεται απο τις Δημοτικές. ΕΥΓΕ !!!