Δυστυχώς στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και στο ΑΠΘ οι "φοιτητές"(?) ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο εκτός από την Επιστήμη και Γνώση...

SOS από το ΑΠΘ


Η επιστολή μια αναγνώστριας του TAXALIA που βλέπει πολλά μέσα στο ΑΠΘ και τα καταγγέλλει.

Αγαπητό taxalia,
Με την επιστολή μου ήθελα να θίξω ένα ζήτημα που αφορά τις παραβατικές δραστηριότητες εξωπανεπιστημιακών ατόμων στο ΑΠΘ. Επειδή το θέμα σερβίρεται από όλους σαν ένα ταμπού, και όποιος ασχολείται με αυτό θεωρείται ότι εξυπηρετεί τις προσωπικές του φιλοδοξίες, σας λέω εκ των προτέρων ότι είμαι μια απλή εργολαβική εργαζόμενη των τριακοσίων πενήντα ευρώ στο ΑΠΘ και δεν είμαι ούτε Μυλοπουλικιά, ούτε Σαμαρίτισσα, ούτε Τσούπρα. Απλά προς γνώση του αναγνωστικού κοινού παραθέτω όσα βλέπουν τα ματάκια μου. Γνωρίζω ότι το πρόβλημα
 δεν λύνεται με συμβατικά μέσα, δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα είμαι ελεύθερη. (Αλλά δυστυχώς είμαι φλύαρη, πανάθεμά με!)
Πέρα από τις πρόσφατες γραφικές προβοκατόρικες μολότωφ που βρέθηκαν σε χώρους του ΑΠΘ, την ευρύτατη διακίνηση ελαφρών και βαρέων ναρκωτικών, τις παραβάσεις αγορανομικού ενδιαφέροντος στα διάφορα πάρτυ, τους επί δεκαετίες κατειλημμένους χώρους του ΑΠΘ, εμένα με ενδιαφέρουν σοβαρότερα πράγματα.
Μετά την χθεσινή (2/8/2013) έφοδο των αστυνομικών δυνάμεων στην τιμημένη κατάληψη 'Ορφανοτροφείο' της πόλης μας και την σύλληψη έξι ατόμων, οι διάφορες αναρχικές/αντιεξουσιαστικές οργανώσεις εντός και εκτός ΑΠΘ οργάνωσαν γενική συνέλευση την ίδια μέρα στις 8 μ.μ. όχι μέσα σε κάπoιο κατειλημμένο στέκι του ΑΠΘ ή κάποιο κατειλημμένο κτίριο μέσα στην πόλη, αλλά μέσα σε αμφιθέατρο διδασκαλίας της φυσικομαθηματικής σχολής (βλ. ανακοίνωση Indymedia 2/9/2013), τη στιγμή μάλιστα που σε διπλανά αμφιθέατρα γίνονταν εξετάσεις.
Σήμερα 3/8/2013 (βλ. πάλι σχετική ανακοίνωση Indymedia) βγήκε νέα ανακοίνωση για συνέλευση των "αλληλέγγυων στις καταλήψεις" στις 6 μ.μ., η οποία έγινε πάλι μέσα σε αμφιθέατρο της φυσικομαθηματικής, και πάλι όταν γίνονταν εξετάσεις σε διπλανές αίθουσες.
Φαίνεται ότι η εξεταστική του Σεπτεμβρίου για την φυσικομαθηματική αφορά το μάθημα "Επαναστατική αντιεξουσιαστική θεωρία και πρακτική" και όχι τα Γενικά Μαθηματικά ή την Κβαντομηχανική.
Η οργάνωση αυτών των συνελεύσεων στην φυσικομαθηματική δεν πρέπει να ιδωθεί ως τυχαία. Δεν πήγαν στο στέκι στο Πολυτεχνείο, δεν πήγαν στο στέκι στο Βιολογικό, δεν χρησιμοποίησαν  κάποιον από τους πολυτελείς ξενώνες τους, αλλά προτίμησαν το “Φυσικομαθηματικό”. Γιατί; Γιατί όλοι αυτοί οι χώροι είναι προσβάσιμοι από τον δρόμο και συνεπώς επισφαλείς. Η φυσικομαθηματική είναι το πιο ειρηνικό και ασφαλές κτήριο του ΑΠΘ, στο οποίο δεν έγινε ποτέ (και δεν πρόκειται να γίνει) παραβίαση του ασύλου, και του οποίου η στρατηγική θέση, μακριά από την Διοίκηση, οι άριστες υποδομές, το πλήθος εξόδων κινδύνου, η αφθονία χρήσιμων επαναστατικών υλικών εκτάκτου ανάγκης και τα πολλά άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα δεν είναι (ακόμα) γνωστά στα γουρούνια των δυνάμεων καταστολής και τα άλλα ακατανόμαστα κυβερνητικά, ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία.
Επιπλέον, κανείς από τους καθηγητές, το προσωπικό, τους προεστούς και προέδρους, τους κοσμήτορες, τους πρυτάνεις, το συμβούλιο διοίκησης δεν φαίνεται να νοιάζεται. Και δεν θα έπρεπε να νοιάζονται, καθώς ορκίστηκαν να υπηρετούν το Φώς της Γνώσης και να κάνουν αφυψηλού Θεώρηση του Κοσμου, να καλλιεργούν την Επιστήμη, την Έρευνα και την Διδασκαλία (όχι του αναρχισμού, ευτυχώς). Η καθαριότητα, η νομιμότητα και η παστρικότητα είναι δουλειά για τους εργολαβικούς υπαλλήλους των τριακοσίων πενήντα ευρώ.
Η παροιμιώδης φιλοξενία της φυσικομαθηματικής, συνδυασμένη με τον ελευθεριακό επαναστατικό ανατρεπτικό διάκοσμο των αμφιθεάτρων των, τις πεντακάθαρες τουαλέτες και τον άπλετο χώρο για να παίζουν τα σκυλιά και οι μοιραίες συνοδοί των αντιεξουσιαστών, αποτελούν τα παραδοσιακά θέλγητρα της σχολής, χάρη στα οποία η πόλη μας και η χώρα μας γενικότερα μπορεί να είναι αισιόδοξη ότι το τουριστικό της προϊόν θα συντείνει τα βέλτιστα στην ταχύτερη έξοδο από την κόλαση των μνημονίων.
Εν όψει των προσεχών εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, θα ήταν μια άριστη ευκαιρία και τουριστική ατραξιόν να απονεμειθούν τιμητικά τα κλειδιά της φυσικομαθηματικής σχολής στους αφανείς αυτούς αντιεξουσιαστές ήρωες, οι οποίοι με τις εθελοντικές δράσεις τους, τις συντροφικές κουζίνες τους και τα λεφτά του μπαμπά τους, συνεισφέρουν από το υστέρημα του ελεύθερου χρόνου τους, στεγάζοντας και περιθάλποντας όλους τους ανήμπορους άνεργους και άεργους νέους και περιβάλλοντας με στοργή όλα τα απολωλότα παραβατικά στοιχεία της πόλης, "αυτούς που τους έλεγαν αλήτες" όπως λέει και ο Ελύτης.
Ο διαρκής αγώνας και οι θυσίες των αντιεξουσιαστών συνεισφέρει τα μέγιστα ώστε οι ταλαίπωροι νέοι να μην περιπλανώνται άσκοπα σαν απόκληροι της κοινωνίας, πεινασμένοι και με το μάτι άγριο και άγρυπνο μέσα στο εχθρικό και επικίνδυνο περιβάλλον της πόλης, αλλά να κυκλοφορούν ελεύθεροι και ωραίοι στους χώρους του ΑΠΘ, αξιοποιώντας πλήρως τις υποδομές που το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο, εν είδει Ορθοδόξου Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, προσφέρει  στοργικά και αφιλόκερδα σε όσους έχουν ανάγκη: δωρεάν διαμονή, φώς, νερό, τηλέφωνο, ίντερνετ, ψυχαγωγία, μουσική, πάρτυ, ποτά και ναρκωτικά.
Είμαι πεπεισμένη ότι η φυσικομαθηματική σχολή τα επόμενα χρόνια μπορεί αποτελέσει πανελλήνιο και γιατί όχι, διεθνές κέντρο αντιεξουσιαστικών και αναρχικών μελετών, συνδυάζοντας την άριστη θεωρητική κατάρτιση με εντατική πρακτική άσκηση σχεδόν κάθε μήνα στα παρακείμενα στρατόπεδα του Πολυτεχνείου και της Φιλοσοφικής σχολής. Η διαλεκτική αυτή σχέση θεωρίας και πρακτικής, σε συνδυασμό με τις συχνές εικονικές και μη αναμετρήσεις με τα μέσα καταστολής θα ατσαλώσουν το φρόνημα και του πιο δειλού επαναστάτη, θα αυξήσουν τις
 αντοχές του αναπνευστικού στα ληγμένα χημικά και τελικά θα παραδώσουν άξιους μαχητές των δρόμων, με την προοπτική κάποτε να γίνουν άξιοι διευθυντές, προϊστάμενοι, βουλευτές και υπουργοί των δύο Νέων Ανερχόμενων Κομμάτων.
Μια ανώνυμη τακτική αναγνώστρια.