Απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας ΙΙ : τράπεζες, υπηρεσίες, αγροτιά

Συνεχίζοντας λοιπόν αυτή τη σειρά θα μιλήσουμε σήμερα για τις υπηρεσίες, τις τράπεζες και την αγροτιά.
Ως υπηρεσίες εννοούμε τις Κρατικές υπηρεσίες και τι θα κάνουμε με αυτές.
Φυσικά δεν είναι δυνατόν να είναι αυτοδιαχειριζόμενες οι κρατικές υπηρεσίες όπως τα μέσα παραγωγής που εξηγήσαμε στο προηγούμενο άρθρο.
Οι υπηρεσίες λοιπόν ανήκουν στο Κράτος που φυσικά συνεχίζει να υπάρχει και θα υπάρχει γιατί χωρίς αυτό ΔΕΝ νοοείται καμία κοινωνική υπηρεσία. 
Φανταστείτε όπως θέλουν να γίνει, να είναι η ΥΓΕΙΑ και η ΠΑΙΔΕΙΑ ιδιωτικές υπηρεσίες τι θα γίνει;;;
Απλούστατα εάν είσαι φτωχός θα ψοφήσεις εάν αρρωστήσεις και φυσικά ΔΕΝ πρόκειται ποτέ να πας Πανεπιστήμιο, για να μην σου πω ούτε Γυμνάσιο και Λύκειο.
Τώρα το ζήτημα είναι ποιοί θα διοικούν το Κράτος; Όπως είπαμε στο προηγούμενο μάθημα το κράτος θα είναι το σύνολο των εκλεγμένων ΑΤΟΜΩΝ από τα Συμβούλια Εργασίας όλης της χώρας και αναλύσαμε γιατί είναι άχρηστες οι εκλογές για να μην πω ότι τις περισσότερες φορές κακό κάνουν παρά καλό έτσι όπως γίνονται.
Το συμβούλιο αυτό λοιπόν διοίκησης θα αποφασίζει τους μισθούς και όλα τα υπόλοιπα διοικητικά θέματα με τις υπηρεσίες του κράτους. 
Υπάρχει όμως ένα ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ζήτημα με την αξιολόγηση των υπηρεσιών. 
Ποιός θα αξιολογεί εάν κάνουν σωστά τη δουλειά τους;
Να σας πω ένα απλό παράδειγμα: Πηγαίνει κάποιος να βγάλει ποσοστό αναπηρίας και συνολικά του παίρνει η γραφειοκρατική διαδικασία έξη (6) μήνες !!!!!! Ποιός θα μας ενημερώσει ότι αυτή η υπηρεσία ΔΕΝ πάει καλά;;; 
Θα πρέπει λοιπόν να δημιουργηθεί μία ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ αρχή αποτελούμενη αποκλειστικά από δικαστικούς η οποία θα εποπτεύει όλες τις υπηρεσίες και θα δέχεται τα παράπονα και τις παρατηρήσεις ΟΛΩΝ των πολιτών που εμπλέκονται με τις υπηρεσίες είτε με γράμμα είτε με ηλεκτρονικό μήνυμα είτε και τηλεφωνικώς με στοιχεία και θα ελέγχει και θα προτείνει τρόπους λύσης των προβλημάτων που προκύπτουν.
=======================
Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα υπηρεσιών είναι οι Τράπεζες.
Σήμερα όλοι αναρωτιούνται ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;;;
Τα λεφτά λοιπόν ως γνωστόν τα έχουν οι κεφαλαιοκράτες αλλά τα έχουν ως εμπράγματη κατάσταση στις Τράπεζες. Αυτό λοιπόν είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα της στασιμότητας των χρημάτων και της συγκέντρωσης στις τράπεζες με αποτέλεσμα να μην κυκλοφορεί το χρήμα. 
Μπορείτε να διαβάσετε στο πείραμα του Worgl (link) πως μέσα σε δύο χρόνια με την κυκλοφορία του χρήματος λύθηκαν όλα τα οικονομικά προβλήματα της περιοχής και των πολιτών.
Η λύση λοιπόν είναι μία : ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ όλων των τραπεζών εκτός από την Κεντρική Κρατική Τράπεζα , η οποία βέβαια ΠΡΕΠΕΙ να γίνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Κρατική και όχι όπως σήμερα ιδιωτική.
Θα πει κάποιος μα που θα βάλουμε τα λεφτά μας για να τα σώσουμε; Και εγώ  ρωτάω : Γιατί να τα βάλεις στην Τράπεζα; Τι θα κερδίσεις; Θα τους δώσεις τα ωραία σου λεφτουδάκια να δουλεύουν αυτοί;;;
Υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα τοπικών λύσεων εκτός από το Worgl όπου το θέμα της κυκλοφορίας του χρήματος λύθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Ποιός νομίζει ότι το χρέος της Ελλάδος , που δεν υπερβαίνει ούτε το 5% του ετήσιου προϋπολογισμού της ΕΟΚ, είναι πραγματικά ένα πρόβλημα εύρεσης χρημάτων;;;
Μόνο κάποιοι αφελείς που βλέποντας τηλεόραση πιστεύουν ότι τους λέει το χαζοκούτι.
Το πρόβλημα φυσικά είναι άκρως ΠΟΛΙΤΙΚΟ. Δηλ. αποφάσεων σε επίπεδο ηγετών ή πως η κλίκα των κερδοσκόπων όπου θέλει χτυπάει και δεν λογαριάζει κανέναν.
Αλλά όπως είπαμε και προηγουμένως απλούστατα ΣΚΑΒΟΥΝ μόνοι τον λάκο τους.
Θα πει κάποιος μα που θα βρει ο κοσμος λεφτά για να ξεκινήσει επιχειρήσεις και δουλειές έστω αυτοδιαχειριζόμενες. Αυτή ακριβώς την δουλειά θα κάνει η Κρατική Τράπεζα, χωρίς ΛΗΣΤΡΙΚΑ επιτόκια.
===============================
Σε αυτό το σημείο έρχεται και η αγροτιά.
Οι αγροτικές καλλιέργειες και τα χωράφια πρέπει να ΠΑΨΟΥΝ να είναι ιδιοκτησία μεγαλο-τσιφλικάδων. Πρέπει να περάσουν σε χέρια και αυτοδιαχείριση ΠΟΛΛΩΝ μικρών καλλιεργητών οι οποιοι θα έχουν δική τους τη γή όσο ζουν δηλ. ένα τύπο επινοικίασης από το κράτος με χαμηλό φυσικά αντίτιμο.
Θα πρέπει όμως το κράτος να οργανώσει ελέγχους ώστε όλοι οι αγροί να καλλιεργούνται ειδάλλως να δίνονται σε άλλους οι οποίοι θέλουν να τους δουλέψουν.
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ όλων των μεσαζόντων και μεγαλεμπόρων.
Θα πρέπει να αναβιώσει ο θεσμός των Συνεταιρισμών ο οποίος και θα έχει τον ρόλο των προωθήσεων των προϊόντων στην αγορά. Όπως είπαμε όμως στη διοίκηση των συνεταιρισμών ΔΕΝ έχουν θέση ούτε κόμματα ΟΥΤΕ κομματάρχες. Ανακλητή εκλεγμένη διοίκηση από άτομα θα είναι η Διοίκηση η οποία θα δίνει ανα πάσα στιγμή λόγο στα έσοδα και έξοδα του συνεταιρισμού και ηλεκτρονικά

Θα συνεχίσουμε με τα άλλα μεγάλα θέματα: ΕΝΕΡΓΕΙΑ - ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.