Σε τι κωλο-χώρα ζούμε...

Διάβασα και σας μεταφέρω μία πολλή ωραία απάντηση στο άρθρο που εξυμνεί το ευρώ ( η επάνοδος στη δραχμή )

Όλα αυτά που γράφει ο συντάκτης του άρθρου είναι από κινδυνολογία και φιλοκυβερνητική προπαγάνδα του χειρίστου είδους μέχρι μπούρδες. Ο λόγος που το κάνει είναι γιατί θέλει να αποφύγει -όπως ο διάολος το λιβάνι -γιατί δεν συμφέρει του πολιτικούς (μιζαδώρους) και τα κρατικοδίαιτα επιχειρηματικά λαμόγια- να πει την απλή αλήθεια. Το πρόβλημα της Ελλάδος μπορεί να λυθεί μόνο με ένα τρόπο: Την πάταξη της φοροδιαφυγής με κάθε μέσον, -έστω κι αν πρέπει να χαρακτηριστεί το αδίκημα «ιδιώνυμο»- αφού στην πραγματικότητα αντιστοιχεί ίσως και πάνω από το μισό του ελληνικού ΑΕΠ. Όμως η πολιτική και οικονομική ελίτ της Ελλάδας δεν θέλει με τίποτα να αγγίξει τους φοροφυγάδες, φοροκλέφτες και εισφοροφυγάδες γιατί είτε είναι μέρος της ελίτ (πολιτικοί , εθνικοί εργολάβοι και προμηθυευτές) είτε «πελάτες»-ψηφοφόροι -αφού είναι οι μόνοι που ψηφίζουν, για να έχουν αυτούς τους πολιτικούς, τα σάπια πολιτικά κόμματα που είτε κυβερνούν είτε "αντιπολιτεύονται"- και δεν θέλουν με τίποτα να τους πειράξουν («τό 'να χέρι νίβει τ' άλλο»).
Η Απόδειξη είναι γνωστή και απλή. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στον ΟΟΣΑ, με τόσο τεράστιο ποσοστό ενεργά οικονομικού πληθυσμού εκτός μισθωτής εργασίας, δηλαδή αυτούς που λέμε αυταπασχολούμενους, επιχειρηματίες, μικροεπιχειρηματίες, έμπορούς, επαγγελματίες, κλπ. Όταν στη Γερμανία οι μισθωτοί αποτελούν περίπου το 92% του εργατικού δυναμικού, στην Ελλάδα το ποσοστό είναι περίπου 60-65%! Δηλαδή οι μη-μισθωτοί στη Γερμανία είναι 8% και στην Ελλάδα πάνω από 35%!. Γιατί; Διότι στην Ελλάδα συμφέρει να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, έμπορος, «επιχειρηματίας», τεχνίτης, κλπ. αφού ΔΕΝ πληρώνεις φόρους (βγάζεις 60.000€-100.000€ το χρόνο και δηλώνει 10.000€, οπότε παίρνει και ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ), δεν πληρώνεις τον ΦΠΑ που έχεις προεισπράξει από τον πελάτη (και μετά φωνάζεις ότι «πληρώνω ΦΠΑ»!), δεν πληρώνεις εισφορές (ειδικά όταν απασχολείς λαθρομετανάστες), κλπ. Αλλά, χρησιμοποιείς όλες τις υποδομές που φτιάχνουν και συντηρούν οι μισθωτοί και μετά φωνάζεις κι από πάνω ότι «Ξέρεις πόσο είναι το μεροκάματο στην Ελλάδα;»!
Αν δεν φύγουν αυτοί οι πολιτικοί και δεν βρεθούν κάποιοι άλλοι που θα πατήσουν στο κεφάλι αυτό το 35% (είναι εκατομμύρια αυτοί, για όποιον δεν κατάλαβε) των φοροφυγάδων -που μάλιστα έχει εισοδήματα δεκάδες φορές πολλαπλάσια των μισθωτών και συνταξιούχων-, σαν να είναι σκουλήκια και να τους «αναγκάσει» (φοροδιαφυγή=κακούργημα με ποινή ίσως θανατική) να πληρώσουν -έστω και ένα μέρος- από τα κλεμμένα, η χώρα δεν έχει σωτηρία!
Να συμπληρώσω για να καταλάβετε σε τι κωλο-χώρα ζούμε:

Στο τρίτο όροφο της πολυκατοικίας μας η κόρη μου έδενε το ποδηλατο της. Το πιστεύετε ότι αποπειράθηκαν να το κλέψουν τρείς η ώρα την νύχτα καίγοντας την κλειδαριά και στο τέλος κόψαν τη μισή σέλα ??? !!!

Σε ιδιόκτητο πάρκινγκ που το έβαζε παλαιότερα της κλέψαν μόνο τη σέλα !!!

Εγώ όταν άφηνα κάτω μέσα στην είσοδο της πολυκατοικίας το ποδήλατο μου κλέψαν τις ρόδες !!!

Φαντάζεστε εάν όπως στην Βιέννη ή/και σε άλλα μέρη της Ευρώπης έβαζαν και στη Ελλάδα κοινόχρηστα ποδήλατα ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ???

Σας θυμίζω ότι σε αυτές τις πόλεις σε κάθε στάση του μετρό απο έξω υπάρχουν αρκετά ποδήλατα στα οποία σε ειδική κλειδαριά βάζεις ένα ευρω το παίρνεις πας όπου θες και εκεί που θα πας εάν θες το αφήνεις σε άλλη στάση μετρό και παίρνεις το ευρώ σου πίσω.