Μεγάλη συλλογή ταινιών τού Τσάρλυ Τσάπλιν online

O Charlie Chaplin γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Walworth, μια γειτονιά του Λονδίνου και πέθανε στις 25 Δεκεμβρίου 1977 στην Ελβετία.

Οι γονείς του ήταν και οι δύο μουσικοί.
Ολοι γνωρίζουμε ότι προσπάθησε και κατάφερε να ανεβάσει στην κορυφή βωβές ταινίες, την εποχή που ο ομιλών κινηματογράφος ήταν ήδη πραγματικότητα. «Τα φώτα της Πόλης» έγιναν μεγάλη επιτυχία συγκινώντας το κοινό με τα μέσα που ο Charlie ήξερε καλά: με την παντομίμα, τις εκφράσεις του προσώπου και το πάθος που χαρακτήριζε τις ερμηνείες του οι διάλογοι ήταν περιττοί.

Όπως έλεγε του αρκούσε ένα ωραίο κορίτσι, ένας αστυνομικός και ένα πάρκο για να κάνει μια κωμωδία. ο “Μεγάλος Δικτάτωρ», η πρώτη ομιλούσα ταινία του, μια ταινία που κορόιδευε φανερά τον Χίτλερ και το Ναζισμό, κέρδισε πολλές υποψηφιότητες για Όσκαρ. Λέγεται μάλιστα, ότι ο Χίτλερ είχε λανθασμένες πληροφορίες ότι ο Chaplin ήταν εβραίος και, αφού είδε την ταινία, τον μισούσε. Παρόλα αυτά αντέγραψε το μουστάκι του Σαρλό για να μοιάσει στο λατρεμένο ήρωα και να γίνει αγαπητός από τον κόσμο. Όταν ο Charlie το έμαθε, είπε μόνο ότι θα έδινε τα πάντα για να μάθει πώς του φάνηκε η ταινία!

Συνέχεια...