Όλοι στις Πλατείες κάθε μέρα...

Θεσσαλονίκη σήμερα..

25/5/2011

Πάνω από 5000 ήταν οι διαδηλωτές (video παρακάτω) που συγκεντρώθηκαν σήμερα και διαδήλωσαν ειρηνικά ενάντια στα μέτρα λιτότητας που εξαγγέλει η κυβέρνηση.
Ακόμη και... αυτή την ώρα (23.05')μπροστά στο σημείο βρίσκονται αρκετοί διαδηλωτές ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι πρότειναν να πραγματοποιείται καθημερινά αυτή η «συγκέντρωση αγανάκτησης».

Το εντυπωσιακό στοιχείο βέβαια δεν ήταν ο όγκος της συγκέντρωσης όσο το ετερόκλητο πλήθος που την αποτελούσε και στο οποίο συμμετείχαν άνθρωποι κάθε ηλικίας χωρίς κομματικές ή άλλες σημαίες εκτός την Ελληνική...
Επίσης ένα στοιχείο που δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει είναι η δύναμη που έχει πλέον ο κόσμος του διαδικτύου και στην Ελλάδα καθώς όλη η κινητοποίηση ξεκίνησε και συντονίστηκε μέσω των κοινωνικών δικτύων.Στη Θεσσαλονίκη ακούστηκαν συνθήματα εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης ενώ ακούστηκε επίσης -τουλάχιστον 3 φορές- και ο Εθνικός ύμνος.
Βίντεο:

--------------------------------------------------------

Τρομοκρατείστε το λαό για να κάνει «τουμπεκί»
Γράφει η Κλειώ Νικολάου

Κατά τη συνήθη πρακτική της, η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει τη χώρα σε ένα πρωτοφανές δίλημμα – ευρώ ή μέτρα – ώστε να δεχτούμε αγόγγυστα τα πρωτοφανή εισπρακτικά μέτρα που ετοιμάζει.
Και χωρίς να υπονοώ ότι δε χρειάζονται ενδεχομένως εισπρακτικά μέτρα, υποστηρίζω ότι αυτά θα έπρεπε να είναι απολύτως στοχευμένα στους φοροφυγάδες και όχι στους συνταξιούχους. Έχω άδικο;
Το βέβαιο είναι ότι χρειάζονται πάνω.......
απ’ όλα πολιτικές ανάπτυξης, δραστική μείωση του υδροκέφαλου δημόσιου τομέα και άλλες αποφάσεις που απαιτούν συγκρούσεις, τις οποίες η κυβέρνηση δε σκοπεύει να κάνει.
Και αντ’ αυτού χρησιμοποιεί τη δοκιμασμένη και εύκολη λύση του εκβιασμού: Δεχτείτε το νέο ΦΠΑ, δεχτείτε τη μείωση των επικουρικών συντάξεων, των επιδομάτων ανεργίας, τις αποκρατικοποιήσεις σε «τιμές ευκαιρίας», γιατί εμείς δεν επιθυμούμε να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο.
Έχουμε προ πολλού παραδώσει τη χώρα σε παντός είδους λαμόγια με αμύθητες περιουσίες γραμμένες σε offshore, σε συνδικαλιστές που δε γνωρίζουν ούτε κατά πού πέφτουν τα γραφεία τους, σε γιατρούς που παίρνουν φακελάκια, σε επίορκους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ και λοιπούς άλλους…
Άρα, τα ελλείμματα θα πρέπει να βγουν και πάλι από το μισθωτό και τον συνταξιούχο και, για του λόγου το αληθές «μην πεις κουβέντα»! Γιατί; Διότι θα βγούμε –λέει- από το ευρώ.
Το είπε και η Ελληνίδα Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη στις Βρυξέλλες.
Επίσημα το διαψεύδουμε, αλλά… μη μιλήσει κανείς!
Υ.Γ. Θυμάται κανείς το δίλημμα στις δημοτικές – νομαρχικές εκλογές; «Ψήφος εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση ή εκλογές;

Αναρτήθηκε από kafeneio στις 5/26/2011 11:23:00 πμ

σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι ώρα είναι ;
------------------ ώρα να φύγουν
Ξ Υ Π Ν Η Σ Α Μ Ε !!!
Όλοι μαζί και πάλι.
Όλοι μαζί ξανά σε δρόμους και πλατείες, για την Ελλάδα…..

Μπραβο,
μπραβο καναμε μια αρχη.
Επιτέλους !!!!!!
Κάλιο αργά παρά ποτέ ….

Τώρα και η σειρά της επαρχίας σε κάθε πόλη και μία συγκέντρωση.

Κάνοντας μια ακτινογραφία τους χθες, σαν γεγονός σε όλη την χώρα, που προκάλεσε συγκρίσεις με άλλες συγκεντρώσεις και τα ΜΑΤ να σπέρνουν τρομοκρατία, βία και σχεδόν δολοφονίες πολιτών.

Να προσέξουμε ιδιαίτερα γιατί το παρακράτος θα πάρει την εντολή, είτε ως κουκουλοφόροι, είτε ως ΜΑΤαντζήδες, είτε ως Χρυσαυγήτες,
για να ξανασπείρουν τρόμο και βία, όταν θα έχουμε μαζευτεί 150000 πολίτες στο Σύνταγμα.