Ενναλακτική κοινότητα "Πελίτι" : Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ για αυτή την πρωτοβουλία...

Κατ' αρχήν να πω ότι ήμουν και εγώ εκεί.
Η εναλλακτική κοινότητα "Πελίτι" λοιπόν όπως κάθε χρόνο, αλλά και παραπάνω, διοργάνωσε στο Μεσοχώρι (κοντά στο Παρανέστι Δράμας), την 11η Πανελλαδική Γιορτή Ντόπιων Ποικιλιών.
Αυτό που στην αρχή με εντυπωσίασε ήταν ο κόσμος !!! Πήγα στις 11.30 π.μ. και ενώ ήξερα ότι ανοίγει η γιορτή στις 11.00 π.μ.
Ήδη από το δρόμο κατάλαβα ότι θα έχει κόσμο γιατί τα αυτοκίνητα πήγαιναν καραβάνια (convoy) !!!
Στις 11.30 π.μ. λοιπόν όταν έφτασα είχε εκατοντάδες αυτοκίνητα και χιλιάδες κόσμο !!! Για του λόγου το αληθές δείτε και παραπάνω τις φωτο που έβγαλα επιτόπου.
Για να τα πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Πρώτα απ' όλα με εντυπωσιάζει και μου άρεσε η φιλοσοφία του όλου εγχειρήματος: "Τα λεφτά εδώ ΔΕΝ περνάνε !!!" Ουσιαστικά ήταν όλα τζάμπα αλλά βασιζόταν στην αρχή της ανταλλαγής. Έφερνες και εσύ ότι ήθελες, από σπόρους, φυτά ή/και φαγητά και τα μοιραζόσουν με την κοινότητα. Ένα είδος κοινοβίου !!! Όταν πήγα να πάρω κάποιες ρίζες (φυτά) και ρώτησα πόσο έχουν μου είπαν ότι πρέπει να πάω να πάρω τα ειδικά κουπόνια. Πήγα για τα κουπόνια τα οποία σε κάθε άτομο δίνουν 5 κουπόνια τζάμπα και με αυτά παίρνεις ότι θες !!! Δηλαδή όλοι είχαμε 5 κουπόνια οπότε και εκατομμύρια να είχαμε στη τσέπη ήταν άχρηστα γιατί απλά ΔΕΝ περνούσαν !!!
Πάντως για να καταλάβετε το τι γινόταν ακόμα και έτσι (δηλ. με 5 κουπόνια ο καθένας) στις 11.30 π.μ. είχαν μείνει ελάχιστα φυτά και λίγο περισσότεροι σπόροι !!!
Παρ' όλα αυτά μας άρεσε πάρα πολύ η εκδρομή και η γιορτή του Πελίτι (ευτυχώς έκανε πολύ καλό καιρό) αλλά ΚΥΡΙΩΣ η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ της κοινότητας αποδεικνύοντας ότι με αυτή τη φιλοσοφία στη ζωή μπορούμε να λύσουμε αν όχι όλα τα προβλήματα μας αλλά σίγουρα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. Ήδη όπως ίσως να γνωρίζετε για κάποια χρόνια αυτή η φιλοσοφία εφαρμόστηκε στην Αργεντινή με μεγάλη επιτυχία μέχρι που την σαμποτάρανε με πλαστά κουπόνια και πληρωμένους πράκτορες οι "γνωστοί άγνωστοι".
Άλλη μιά φορά λοιπόν ΜΠΡΑΒΟ στην πρωτοβουλία αυτή και ελπίζω την επόμενη φορά να είναι ακόμα καλύτερη.