Ορθοπεταλιές ζωής από έναν πρώην καρκινοπαθήΟ 24χρονος Vincent Bernard, που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, φιλοδοξεί να τελειώσει τον ποδηλατικό του μαραθώνιο στο Νεπάλ.

Της Νικολέττας Μπούκα
bouka@makthes.gr

Στην ηλικία των 20 ετών χτυπήθηκε από καρκίνο. Ωστόσο, κατάφερε να βγει νικητής από τη μάχη αυτή και να μπει στη Σχολή Μηχανικών της Μπρεστ, μιας πόλης στη Γαλλία.
Η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια για τον ίδιο. Σε ηλικία 24 ετών έπεσε από βράχο ύψους 80 μέτρων κατά τη διάρκεια ορειβασίας, με αποτέλεσμα να μείνει σχεδόν ένα μήνα σε κώμα. Μετά από επίπονες ασκήσεις αποκατάστασης, κατάφερε να πάρει το πτυχίο τού μηχανικού και να βρει δουλειά. Ένα δεύτερο ατύχημα, όμως, στην ηλικία των 28 ετών, τον ρίχνει και πάλι σε κώμα.
Σήμερα, στα 30 του χρόνια, ο Γάλλος Vincent Bernard, ο οποίος πάσχει από ισορροπία και προβλήματα μνήμης, έχει βάλει σκοπό της ζωής του να διώξει μακριά τον φόβο και τον αποκλεισμό που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία.
Με όχημα το ποδήλατό του και με μοναδικά του εφόδια λίγα ρούχα και μεγάλη πίστη και αγάπη για τη ζωή, ξεκίνησε το μακρινό του ταξίδι από την Μπρεστ της Γαλλίας, στις 21 Αυγούστου του 2010, θέλοντας να καταλήξει, αφού διασχίσει πάνω από 20 χώρες, στο Νεπάλ. Εκεί θα ξαναβρεί μια οικογένεια που γνωρίζει από τα παλιά και θα βοηθήσει ένα σχολείο σε ορεινή περιοχή.
Η “Μ” τον συνάντησε χθες στη Θεσσαλονίκη,...

[περισσότερα και συνέχεια : http://www.makthes.gr/news/reportage/69447/ ]