apo ton Kallimaxo gia Joudas klp...

από ένα user του blue-whitegt τον Καλλίμαχο...


Και καλά, κάθε χρόνο το Κέντρο Βίζενταλ καταγγέλλει την Ελλάδα ως... αντισημιτική χώρα, λόγω του... εθίμου του καψίματος του Ιούδα! Αλλά ότι θα έβαζαν χέρι και στο ίδιο το Βατικανό, δεν τό φανταζόμουν.

Πριν τρεις μήνες το άρθρο:

«Την αποκατάσταση του Ιούδα Ισκαριώτη επιχειρεί το Βατικανό
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=676513&lngDtrID=245

Στους κύκλους των διανοουμένων ήταν πάντα ντεμοντέ η δαιμονοποίηση του Ιούδα. Μάλιστα, η αποκατάσταση αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει την προσπάθεια του Πάπα να βελτιώσει τις χριστιανοεβραϊκές σχέσεις.»

Μα τους δώδεκα θεούς!

Δεν πιστεύω, βεβαίως, δεδομένης και της αυστηρότητος του πάπα Ράιζινγκερ, να υποχωρήσει το Βατικανό σε τέτοιες γελοιότητες, αλλά τα όσα λέγονται είναι αποκαλυπτικά των προθέσεων ορισμένων.

[Για να προλάβω τυχόν παρεξηγήσεις, εγώ δεν ταυτίζω τους εβραίους με τον Ιούδα (γιατί όχι με τους αποστόλους τότε; ) Αν τό Κέντρο Βίζενταλ όμως τό κάνει, δεν φταίει κανείς.]

Πάμε παρακάτω.

Ως γνωστόν, βασική θέση του γνωστικισμού ήταν η θεωρία ότι δημιουργός του υλικού κόσμου μας είναι ο Σατανάς, ο δε Θεός είναι εν πολλοίς αμέτοχος. Ο υλικός κόσμος μας, λοιπόν, αλλά και το σώμα μας, είναι, κατά τους γνωστικούς, φυλακή, από την οποία ελπίζουμε να αποδράσουμε. Σέ αυτό το πλαίσιο νομίζω ότι εντάσσεται και το παρόν. (Όπως λένε και στα δημοσιεύματα οι επιστήμονες, ο Ιούδας ήταν απαραίτητος για να αποδράσει ο Ιησούς από το σώμα του.) Είναι γνωστό, εξάλλου, ότι στους ρευστούς πρώτους χριστιανικούς αιώνες, ανεπτύσσοντο και διεδίδοντο πάσης φύσεως, θρησκευτικές και φιλοσοφικές αντιλήψεις και αιρέσεις, έως και οι πλέον εξωφρενικές. (\"Δικός μας\" είναι και ο Σατανάς, είπαμε, κατά την γνωστικιστική κοσμοθεωρία· με τον Ιούδα δεν θα ισχύει κάτι αντίστοιχο;!) Μία μόνο από αυτές τις αντιλήψεις είναι και η εν λόγω για τον Ιούδα, γνωστή παλαιόθεν. Δέν υπάρχει κάτι νέο, το οποίο να ανατρέπει τα γνωστά, δηλαδή· απλώς μία, σημαντική βεβαίως, αρχαιολογική τεκμηρίωση.

Τό ζήτημα είναι το σημερινό πολιτικό πλαίσιο της προωθήσεως του πράγματος, δηλαδή, η παγκοσμιοποίηση. Τί φέρνει όλη αυτή η κίνηση; Σημειωτέον, ότι δεν έχουμε απλώς μία πανεπιστημιακή έρευνα, αλλά ολόκληρη εκστρατεία από το \"National Geographic\".

Ένα σχετικό δημοσίευμα πρό τριών μηνών: \"Την αποκατάσταση του Ιούδα Ισκαριώτη επιχειρεί το Βατικανό\"

\"Στους κύκλους των διανοουμένων ήταν πάντα ντεμοντέ η δαιμονοποίηση του Ιούδα. Μάλιστα, η αποκατάσταση αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει την προσπάθεια του Πάπα να βελτιώσει τις χριστιανοεβραϊκές σχέσεις.\"
Η απορία είναι: Τόση είναι η δύναμη του εβραϊκού λόμπυ, ώστε να επιβάλλει πολιτική ακόμη και στο Βατικανό; Και ενώ ο Ράιζινγκερ έχει την φήμη του αδιάλλακτου. (Τώρα, γιατί η κατάκριση του Ιούδα είναι κάτι το αντισημιτικόν, να μάς το πούν αυτοί.)

Δέν πιστεύω ότι το Βατικανό θα καμφθεί τελικώς από τέτοιες επιδιώξεις. Πάντως, η θεωρία περί Ιούδα είναι βολική για την παγκοσμιοποίηση για πολλούς λόγους. Πρώτον, οτιδήποτε ανατρέπει τις χριστιανικές αξίες και παραδόσεις και παρουσιάζει τον χριστιανισμό ως ψευδές εξουσιαστικό κατασκεύασμα (βλ. και \"Κώδικα Ντά Βίντσι\" είναι καλό για την νεοεποχίτικη νεοταξική παγκοσμιοποίηση. Δεύτερον, εντάσσεται απολύτως στην νεωτερική αντίληψη του ήθικού και αξιακού σχετικισμού: Δέν υπάρχει καλό και κακό. (Ακόμη και ο Ιούδας δεν είναι κακός· η ηθική απαξία του, και κάθε ηθική αξιολόγηση, είναι απλώς προκατάληψη, σύμβαση.) Δέν έχουν κανένα πρόβλημα οι θρησκείες μεταξύ τους (αφού ο χριστιανισμός δεν έχει πρόβλημα με τον -συμβολικώς- χειρότερο εχθρό του, τον Ιούδα). Πόσο μάλλον, εάν οι θρησκευτικές αντιλήψεις είναι συμβατικές έως ψευδείς· ας κάνουμε, λοιπόν, έναν αχταρμά. (Αρκεί η θρησκεία να μην αποτρέπει τον πιστό από το να γίνει... πελάτης του ΡεMall, οπότε, βεβαίως, είναι \"σκοταδιστική\".)

Συμπέρασμα: Η παγκόσμια εξουσία, όταν λέει ότι θέλει να μάς ελευθερώσει από τις προκαταλήψεις του παρελθόντος, δεν τό κάνει για το καλό μας.


sygekrimena paratirw oti h syberifora apenadi se ellhnes polites mousoulmanous sto thriskevma einai teleiws ekseftelistikh...

Με το τουρκικό προξενείο κράτος εν κράτει στην ραγδαίως εκτουρκιζόμενη Θράκη, την μουσουλμανική κοινότητα εκεί να ζει με τους δικούς της νόμους, την δε λοιπή Ελλάδα κατακλυζόμενη από εκατομμύρια παρανόμους λαθρομετανάστες, θυμηθήκαμε ότι τούς καταπιέζουμε τώρα. Να δούμε σε λίγο που θα γίνουμε μειονότητα στην ίδια μας την πατρίδα, ποιος θα καταπιέζει ποιον. Άντε, και οι... Σαουδάραβες να μάς φτιάξουν σχολή ταλιμπάν, για να... επιμορφωθούν καταλλήλως οι μουσουλμάνοι μας!

Quote:
kai emena pios me rwthse an thelw na vapthstw?

Τα παράπονά σου στους γονείς σου! Τί μάς τό λές εμάς;

Θέλω να πω, φυσικά η οικογένεια μεγαλώνει το παιδί σύμφωνα με τις δικές της παραδόσεις και αξίες, και με βασικά εφόδια τις γνώσεις για την κοινωνία στην οποία ζει. Ένα βασικό στοιχείο της οποίας κοινωνίας είναι και η Ορθόδοξη θρησκευτική και πολιτιστική κληρονομιά - ανεξαρτήτως προσωπικής πίστης του καθενός. Το παιδί μαθαίνει την ιστορία του τόπου του, την γεωγραφία του τόπου του (και όχι της Ινδονησίας), τα ήθη και τα έθιμα του τόπου του, την πολιτική, τις κοινωνικές σχέσεις κλπ του τόπου του και της κοινωνίας του. Σε αυτήν την κοινωνία θα μεγαλώσει και θα ζήσει, όχι στην Νιγηρία για να μαθαίνει τα νιγηριανά, ούτε στο Βέλγιο για να μαθαίνει τα βελγικά. Αν δεν μαθαίνει τα του τόπου του και της κοινωνίας του, κοινωνικά απροσάρμοστο θα γίνει; (Και έρμαιο του καθενός; ) Λίγη λογική ρε παιδιά! Αυτά είναι τα βασικά εφόδια, βασισμένος στα οποία ο καθένας είναι ελεύθερος να ακολουθήσει τις προσωπικές του αναζητήσεις.

Για τον φίλο που αναρωτιέται ποιοι αποφάσισαν για τα Ευαγγέλια και τί είναι σωστό και τί λάθος. Μα, η εκκλησία, φίλε μου, με την πραγματική έννοια της λέξεως εκκλησία! Δηλαδή οι πρώτοι χριστιανοί, ο λαός, οι οποίοι ζούσαν ενεργά και μετείχαν στην ζωή των πρώτων χριστιανικών κοινοτήτων· δεν περίμεναν να τά διαβάσουν στα βιβλία, τά ζούσαν στην καθημερινή ζωή. Χιλιάδες, κάθε είδους απόψεις, φιλοσοφίες, αιρέσεις, κείμενα δοκιμάστηκαν. Από αυτήν την ζύμωση στην κοινότητα κάποια επικράτησαν και έγιναν τα όρια της κοινής κοσμοθεωρίας και αντιλήψεως της ζωής. Αυτά σημαίνει δόγμα. Και αυτά που αποφάσιζαν οι σύνοδοι, είχαν δοκιμαστεί σκληρά στο σώμα της εκκλησίας, στον λαό.

Αλλά εντάξει, μπορεί πάλι όλα να είναι προϊόν συνωμοσίας, όπως λέει και ο... σοφολογιώτατος Νταν Μπράουν. Μάλιστα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.