Ικαρία: Πέθανε ο γηραιότερος κάτοικος του νησιού - ''Ξεγελούσε'' τον θάνατο 40 χρόνια
Πριν από 40 χρόνια οι γιατροί του έδιναν λίγες μέρες ζωής και εκείνος τους διέψευσε - Πριν από λίγα χρόνια όταν επισκέφθηκε και πάλι τις ΗΠΑ διαπίστωσε πως οι γιατροί που τον είχαν εξετάσει είχαν πεθάνει!

Δωδεκάνησα

Πριν από 40 χρόνια επέστρεψε στην Ελλάδα για να ζήσει τους τελευταίους μήνες ζωής που του είχαν δώσει οι γιατροί, αφού είχε διαγνωστεί με καρκίνο του πνεύμονα. Είχε αρνηθεί να υποβληθεί σε χημειοθεραπείες και δεν δεχόταν την φαρμακευτική αγωγή που του είχε προταθεί. Το μόνο που τον ένοιαζε ήταν η ασχολία του με τον κήπο του και τους αμπελώνες των γονιών του.
Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι πως όταν επέστρεψε στην Αμερική για να επισκεφτεί τους γιατρούς, καθώς η υγεία του σταδιακά βελτιωνόταν, ανακάλυψε πως οι γιατροί που τον είχαν εξετάσει είχαν όλοι πεθάνει!
Ο ίδιος στις αρκετές συνεντεύξεις που είχε δώσει, εκμυστηρευόταν πως το μυστικό της μακροζωίας του ήταν το κρασί, δικιάς του μάλιστα παραγωγής και τα ικαριώτικα προϊόντα. «Περίμενα να πεθάνω, αλλά απλώς δεν συνέβαινε. Τα βράδια περπατούσα ως την ταβέρνα όπου έπαιζα πόρτες και έπινα κρασί με φίλους μέχρι τα μεσάνυχτα», είχε πει.
O θάνατος του αιωνόβιου Ικαριώτη και αγαπημένου των διεθνών μέσων ενημέρωσης, Σταμάτη Μωραΐτη, ήρθε σε ηλικία 102 ετών. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη...