Ένα πολύ ωραίο σχόλιο για το ξεπούλημα της χώρας...

Ένα πολύ ωραίο σχόλιο για το ξεπούλημα της χώρας...

Έχουμε μια κυβέρνηση από άλλο πλανήτη από τη στιγμή που ισχυρίζεται ότι το πρόγραμμα δεν απέτυχε. Κυριολεχτικά ΟΛΟΣ ο κόσμος τόχει τούμπανο κι αυτή κρυφό καμάρι.

Έχουμε και τους γιαουρτοεισπράχτορες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που πλέον, ακόμη και για τσιγάρα να πάνε, χρειάζονται από πίσω τους δυό διμοιρίες ΜΑΤ. Οι καημένοι, προσπαθούν να ψελλίσουν κάποια "κριτική", να βάλουν κάποια υποσημείωση. Διαισθάνονται την καρέκλα τους να τρέμει, σκέφτονται και την "επόμενη μέρα".

Έχουμε τους Παμπούκη, Γερουλάνο και την υπόλοιπη κομπανία που ασχολούνται με πωλητήρια, πρίγκηπες του Κατάρ, κ.ο.κ. Το πάθημα του Τσοχατζόπουλου δεν τους έγινε μάθημα, που σημαίνει ότι το μέλι ρέει σε τέτοιες ποσότητες που ο κίνδυνος σύλληψής τους με το δάχτυλο μέσα δεν είναι αρκετός για να τους αποτρέψει.

Έχουμε και το ΓΑΠ. Ο Γεώργιος Σουρής έγραφε για κάποιον ΓΑΠ της εποχής του:

"Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,
κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
Κι από προσπάππου κι από παππού
συγχρόνως μπούφος και αλεπού."

Έχει μάθει να υποτιμά και να κοροϊδεύει ανοιχτά τον κόσμο, νομίζοντας ότι επειδή τού κατσε, θα καταφέρει επ'άπειρον να δουλεύει την ίδια μηχανή. Με λογική δοσίλογου (βλ. το σημείωμά μου για το σχόλιο που έκανε για τους "αγανακτισμένους πολίτες", http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=280911) και με βαθύτατη περιφρόνηση προς τα προβλήματα του λαού από την πολιτική του, προφανώς ετοιμάζει τις βαλίτσες του για ταξίδι. Που σημαίνει ότι ό, τι προλάβει να οικοιοποιηθεί...